Det gode måltid

OK-Centret Prinsesse Benedikte har eget køkken, etableret i 2014, hvor der dagligt tilberedes mad. Vi har modtaget bronze spisemærket i økologi, hvilket svarer til at vores økologiprocent ligger i intervallet ml. 30-60 %.

Du kan se vores bronze spisemærke i den røde boks til højre.

Maden laves i køkkenet i kælderen og færdiggøres på etagerne, så den liflige duft kan brede sig og inspirere til samtale og stimulere spiselysten.

Måltider

Der serveres dagligt 3 hovedmåltider og 2 mellemmåltider. Du spiser dine måltider hvor du ønsker, det kan være i den fælles spisestue, i din egen bolig eller på en anden etage, hvis der der er nogen du ønsker at spise sammen med.

Særlige hensyn

Vi tager udgangspunkt i Sundhedsstyrelsens "Anbefalinger for den danske institutionskost".

Har du særlige sundheds- eller sygdoms- eller ernæringsmæssige udfordringer tages der fagligt hånd om dette. Det kunne feks. være synkebesvær eller sansemotoriske udfordringer. Når du flytter ind, vil vi invitere dig til en samtale om måltid og ernæring.

Årstider og traditioner

Maden følger årstiderne, både for at sikre bæredygtighed ifht. miljø, men også for at følge årets rytme. Måltiderne afspejler almindelige danske måltidstraditioner, og her er du velkommen til at komme med forslag og inspiration til andre retter eller måltidskultur du er bekendt med.

I løbet af kalenderåret er der højtider og festligheder, hvor der tilberedes særligt festlige måltider, som der er kræset lidt ekstra for - Mortens aften, jul og påske m.fl.

Pårørende kan spise med

Du kan inviterer pårørende til at spise med, køkkenet skal blot have besked 2 døgn i forvejen. Prisen for et måltid fremgår af ydelsesskemaet. Pårørende er også meget velkomne til at medbringe mad, som I sammen kan spise her.

Ønsker du og lidt flere af din familie at spise sammen, er det muligt at booke lokalet i kælderen, for et mindre beløb.

 

Fødevaredokumentation

Bronze spisemærket

Hos OK-Centret Prinsesse Benedikte har vi modtaget bronze spisemærket for at servere 30-60 % økologisk mad.